Elica

Páraelszívók

Az Elica márkát 1970-ben Fabrianoban alapította Ermanno Casoli egy izgalmas álom hatására: „Emeljük a levegő minőségét, ezzel is javítva a jólétet a világ összes konyháiban.” Termékeit a minőség, megbízhatóság és a technológiai újdonságok jellemzik. Az Elica páraelszívó a konyha interaktív és okos lelke, Mindenkinek tökéletes, aki okos rendszereket szeretne olyan készülékekkel, amelyek kommunikálnak egymással valamint ellenőrzik és javítják a konyha levegőjének minőségét.

Az Elica története

 • 1982-ben megalkotják a LEGO szekrénybe építhető elszívót, aminek az első panele cserélhető és így különböző vásárlói igényeknek megfelel. 
 • 1987-ben piacra dobják az első kürtős páraelszívójukat
 • 1994-től kezdve folyamatosan bővültek, újabb gyár és az Elica laborítórium is megépül
 • 1995-ben a Fabrianoi gyár leég, de a dolgozók segítségével néhány hónap alatt újraépítik
 • 1997-2000 között egyre több dizájnerrel dolgoznak együtt. 
 • 2004-ben az Elica megalkotta az OM elszívót, mely a dizájn és a jól használhatóság tökéletes kombinációja a konyhában. Ez volt a világsiker kezdete.
 • 2005-ben Fabrizio Crisá ipari formatervező csatlakozik az Elica tervezőcsapatához
 • 2007-ben a csendesség irányába fejlesztenek, ez az Elica Deep Silence technológia.
 • 2014-től a levegő minőségének szabályozására is termékeket fejlesztenek.
 • 2018-ban A NikolaTesla, a Fabrizio Crisà által tervezett innovatív páraelszívó főzőlap elnyeri a legrégebb óta fennálló, legrangosabb nemzetközi formatervezési díjat: a Compasso D’Oro ADI-t.
 • 2022-ben az Elica készülékei igazi dizájnelemek a konyhában

“Szakértelmünk vezetett ahhoz, hogy forradalmasítsuk a konyhai páraelszívók hagyományos arculatát. Egyszerű kiegészítőkből egyedi dizájnelemekké alakítottuk őket, amelyek képesek javítani a termékeinket választók életminőségét.” 

Az Elica csoport a tapasztalata, a tervezésre való odafigyelése, az anyagfelhasználás kifinomultsága és a maximális hatékonyságot garantáló csúcstechnológiák iránti érdeklődése miatt napjainkra az egyik leginnovatívabb márka a piacon lévők között.

A Társaság az 1970-es évek óta működik, ma már évente körülbelül 17 millió terméket gyártanak, melyek páraelszívók és elektromos motorok. Gyáraik öt országban vannak jelen,beleértve Olaszországot, Lengyelországot, Mexikót, Indiát és Kínát, és ezzel egyértelműen vezető szerepet töltenek be a világon a páraelszívók ágazatában.

STREAM, TÉCHNE, ICONIC három készülékcsalád

STREAM

Működés és vezérlés a legmodernebb technológiákkal. A páraelszívó a konyha interaktív és okos lelke.

Egyszerre emberközpontú, egyszerű és intuitív. Mindenkinek tökéletes, aki okos rendszereket szeretne olyan készülékekkel, amelyek kommunikálnak egymással valamint ellenőrzik és javítják a konyha levegőjének minőségét. A STREAM készülékcsalád páraelszívói vezetékek nélkül kommunikálnak az ELICA főzőlapok főzőzónáival. 

TÉCHNE

A Technológia tudomány és művészet, problémamegoldási képesség. A TECHNÉ család termékei ebben a szellemben készültek. Kiváló teljesítmény- és energiahatékonyság jellemzi őket a legmagasabb fokozaton is, alacsony zajszint mellett. A világítás fényerőssége és színe is állítható. A speciális szűrők a legerősebb szagok ellen tökéletes hatásfokkal működnek. A speciális érzékelők segítségével a készülékek saját magukat szabályozzák. 

ICONIC

A stílus és tradíció, amely minden otthonba szépséget visz. Az ELICA márka megbízhatósága és érzéki kivitelezése.

Az ELICÁnak nagy tapasztalata és szakértelme van az innovatív anyagok és kifinomultan kidolgozott felületek felhasználásával előállított készülékek gyártásában. A kézműves megmunkálás a technológiai kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően kiváló minőségű, egyedi és elegáns megjelenést biztosít.

NIKOLATESLA az Elica első páraelszívóval kombinált főzőlapja

A Fabrizio Crisá által tervezett innovatív készülék, melynek elszívó rendszere kiváló teljesítményre képes az elszívás, a zajszint és az energiahatékonyság terén is.

A főzőlappal való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően a NikolaTesla a főzőzónáktól kapott információk alapján automatikusan beállítja az ideális elszívási értéket.

Belső keringetéses rendszerű és kivezethető típus is elérhető így a készülék tökéletesen illik bármelyik otthonba.

2018-ban a NikolaTesla, elnyerte a legrégebb óta fennálló, de mindenekelőtt a legrangosabb nemzetközi formatervezési díjat: a Compasso D’Oro ADI-t.

Kezdőoldal » Márkák » Elica
Cortina Italia

Stúdiónk személyre szabott konyhai enteriőrtervezési szolgáltatással áll rendelkezésére.

A legmerészebb ötletekre is nyitottak vagyunk, szeretjük a kihívásokat!