Studio Proba színes tapéta

Kit hoz el nekünk idén a S/ALON Budapest Lakástrend?

Kovács Zsófia

Hamarosan nyílik Budapest (szerintem) legnívósabb lakberendezéssel foglalkozó rendezvénye, a S/ALON Lakástrend kiállítás, mely minden tekintetben kiemelkedik a többi hasonló rendezvény közül. Nagyon izgalmas számomra, hogy mindig van koncepció, ami köré a legjobb lakberendezők álmodják meg a standokat. Minden ősszel kilátogatok és eddig még nem csalódtam, a legtöbb stand izgalmas és mindíg találok valami újat, ami engem is inspirál.

Most is izgatottan várom a hétvégét, mert nagyon szeretem a merész színeket és az idei S/ALON egy rendkívül izgalmas tervező tapéta kollekcióját mutatja be a budapesti közönségnek. Olvassatok Alex Proba-ról aki a világ egyik legnépszerűbb multidiszciplináris tervezője.

színek minták mindenhol, ott is ahol nem gondolnád

Alex Proba Németországban született és a hamburgi Akademie Mode und Designban tértervezést (építészet és grafika), a hollandiai Design Academy Eindhovenben pedig kontextuális tervezést (bútor és termék) tanult. A 2013-ban általa alapított Studio Proba egy portlandi és brooklyni székhelyű multidiszciplináris tervezőstúdió, amely márkaépítésre, művészeti irányításra, terméktervezésre, illusztrációra és falfestményekre fókuszál. 
Alex Proba művészete a színek, formák és minták iránti rajongásával kezdődött, aztán megtermtődött a sajátos és különleges “Proba stílus”. Munkáin a színek és a minták szürreális álomképként vibrálnak, elkápráztatva azt aki nézi vagy használja őket.

A belsőépítészet és a térbeli gondolkodás terén szerzett tapasztalatokkal Alex mindig is arra törekedett, hogy a színek és formák váratlan elrendezésével növelje az élő tereket. A Proba Home kollekció darabjai színesek, finomak, már ránézésre az jut eszembe, hogy de jó lenne ezekre a szőnyegekre mezitláb rálépni, a színes törölközőkbe beburkolózni és a bútorokat, szobrokat megérinteni. Rögtön oda is képzeltem magam egy Studio Proba által megálmodott és kivitelezett medence partjára, mert ilyen is van!

A sokoldalú tervező elképesztően izgalmas projektekben vesz részt. Én nagyon szeretem a színeket, a vidám mintákat és teljesen lenyűgözött Alex Proba. Nézzétek meg a képeket és olvassatok róla még többet a S/ALON Budapest Lakástrend kiállítás oldalán.

További bejegyzések a cortina blogon

Mix-and-match a lakberendezésben

A Fiat 500 és a Smeg

Kezdőoldal » Blog » Kit hoz el nekünk idén a S/ALON Budapest Lakástrend?
Cortina Italia

Stúdiónk személyre szabott konyhai enteriőrtervezési szolgáltatással áll rendelkezésére.

A legmerészebb ötletekre is nyitottak vagyunk, szeretjük a kihívásokat!