Portofino színes házak

Portofino színes tűzhelyek – színes álmok

Kovács Zsófia

A főzés iránti szenvedély kiváló tűzhelyet érdemel, mely a praktikum és a stílus harmonikus keveréke. A Smeg Portofino egy olyan ikonikus termékcsalád, ahol a stílus és az elegancia együtt jár a nagy teljesítménnyel, a felhasználóbarát kezeléssel és az alacsony energiafogyasztással.

Kortárs konyhatervezés olasz módra

A kortárs konyhatervezésben legfontosabb, hogy újragondoljuk, mit jelent modernnek lenni. Elmúltak azok az idők, amikor a háztartási készülékeknek hideg rozsdamentes acélból kellett készülniük ahhoz, hogy hitelesek legyenek. Manapság a tervezők meleg felületekkel és élénk színekkel frissítik az elegáns modelleket, hogy a konyhák ugyanolyan barátságosak és hívogatóak legyenek, mint amilyen okosak és elegánsak.

Az olasz SMEG gyártó Portofino termékcsaládja a fényes, gazdag tónusokat a legújabb technológiával ötvözi, hogy stílusos választási lehetőséget hozzon létre a tervezők számára. A Portofino dizájnvonalat a tenger és a tengerpartok világos, élénk színei ihlették, nem véletlenül kapta a nevét a liguriai kikötővárosról. A citromsárga, narancssárga, olívazöld, klasszikus fekete és fehér színekben választható Portofino tűzhely minden konyhába illeszkedik, csak kell hozzá merészség és vagányság.

A SMEG márkáról

A SMEG egy klasszikus olasz márka, amelyet 1948-ban alapított Vittorio Bertazzoni, akinek családja fémmunkásként és kovácsként dolgozott. Guastalla városából származtak, amely az észak-olaszországi Reggio Emilia városa közelében található. A cég ma is ugyanannak a családnak a tulajdonában van, ikonikus rövidítése nagyjából annyit jelent, hogy „fémmegmunkáló és zománcgyár, amelynek székhelye Guastalla, Emilia”. A SMEG a konyhai készülékek széles választékát kínálja az elegáns stílustól a retróig, de mindig azzal a kifinomult formatervezéssel, amelyről a cég ismertté vált.

Portofino – Tradicionális forma, kortárs szellemiség

A Portofino család tökéletesen képviseli a cég azon munkáját, hogy olyan konyhai készülékeket készítsen, amelyek elég szépek ahhoz, hogy dizájntermékként is megállják a helyüket. Mivel a Portofino sütőknek az oldalai is színesek a készülékek akár önállóan is állhatnak a térben.

A Portofino tűzhely megnyerő külseje mellett olyan funkciókkal van felszerelve, amelyek garantálják, hogy teljesítményével biztosan elégedett lesz aki használja. 

A robusztus, de ergonomikus gombok nem csak szép formájúak, hanem elég strapabíróak ahhoz, hogy kibírják az évekig tartó használatot. A Soft Close rendszer csendesen és puhán csukja a sütőajtót, ahogy egy prémium készüléknél elvárható. A szokatlanul nagy – 126 literes – sütőtér három ventilátorral van felszerelve, melyek segítségével teljesen egyenletes hőmérséklet érhető el benne. A tökéletes szigetelésnek köszönhetően rendkívül jó a fogyasztása és nagyon rövid idő alatt előmelegíthető. Hatalmas üvegfelülete és az oldalfalakon elhelyezett világítás segítségével akkor is jól láthatóak az ételek, ha mind az öt szinten egyszerre sütünk. A három és a négy rétegű üvegezéssel készült sütőajtók biztonságosak és abban is segítenek, hogy ne változzon meg jelentősen a konyhában a hőmérséklet akkor sem, ha esetleg kenyeret vagy pizzát sütünk magas hőfokon. És ha már a pizzáról beszélünk: természetesen pizzasütő kő is rendelhető a készülékhez. Az LCD kijelzőn könnyedén beállítható a 9 illetve a 10 sütési funkció és a 20 automatikus sütési program. Az öntöttvas rácsok masszívak és kényelmessé teszik a gázfőzőlap használatát, az indukciós változat pedig biztonságos és tökéletesen szabályozható zónákat biztosít. Teleszkópos sütősínekkel biztonságosabbá és könnyebben használhatóvá tehetjük a készülékünket és a zománcozott belső felület nagyon könnyen tisztítható, de van gőzfunkciós tisztítással rendelkező modell és pirolitikus, azaz öntisztitó készülék is a választékban. Ezek olyan átgondolt részletek, amelyek hosszú ideig boldoggá teszik a tulajdonost.

Portofino narancssárga tűzhely

A konyha enteriőrbe helyezett Portofino tűzhelyek és a színben hozzájuk illeszkedő, hagyományos formájú és nagy teljesítményű páraelszívók, a csodálatos olasz tengerparton töltött vakáció melegségét idézik meg. A Portofino család kiemelkedő látványvilága segít létrehozni egy olyan konyhát, amelyet senki sem hagyhat figyelmen kívül.

Konyhai trendhatározó 2023

“Legyen szó régi vagy új konyháról, egy színes tűzhellyel igazán egyedivé teheted a teret. Egy ilyen látványos, masszív szerkezet az egész konyhát öltözteti, kiemelve a helyiség egyik legfontosabb területét, ahol az igazán különleges fogások készülnek.” – olvashatjuk a Konyhakiállítás idei trendhatározójában.

Bízom abban, hogy idén a magyar belsőépítészek és a lakberendezők olyan merészek lesznek, mint a Smeg dizájnerei voltak, amikor megalkották ezeket a gyönyörű tűzhelyeket, mert a Smeg Portofino színes készülékei túlmutatnak az elmúló divatirányzatokon és van helyük a mai prémium enteriőr tervezésben.

További bejegyzések a cortina blogon

Az év színe a lakberendezésben, Viva Magenta

Monolith a Liebherr csúcskészülékei

Kezdőoldal » Blog » Portofino színes tűzhelyek – színes álmok
Cortina Italia

Stúdiónk személyre szabott konyhai enteriőrtervezési szolgáltatással áll rendelkezésére.

A legmerészebb ötletekre is nyitottak vagyunk, szeretjük a kihívásokat!