Az év színe a lakberendezésben, Viva Magenta

Kovács Zsófia

A Pantone – mint minden évben – 2023-ban is kihirdette az év színét. A Very Peri után, ami egy hideg elegáns lilás szín, az idei kiválasztott a Viva Magenta. A Viva Magenta egy élénk, de természetes árnyalat, amit okos tervezéssel nagyon jól lehet használni a lakberendezésben.

a szín pszichológiája

A vörös színek nagyon erősek, tele vannak élettel. Világos bíborvörösként a Viva Magenta egyensúlyt teremt, merész de közben vidám árnyalat. A feltűnés és a lázadás jelképe, de mindezek mellett lágy tud maradni. A Viva Magenta az új kihívások iránti vágyunkat testesíti meg, arra ösztönöz, hogy szokatlan dolgokat próbáljunk ki, miközben együttérzően kapcsolódunk másokhoz, írja a Pantone.

HOGYAN HASZNÁLJUK A VIVA MAGENTÁT A LAKBERENDEZÉSBEN?

A legegyszerűbb módja, ha a kiegészítőkkel visszük be az enteriőrbe ezt az élénk színt. Egy új abrosz az asztalon, néhány párna vagy váza és máris feldobtuk a környezetünket és becsempésztük a Viva Magenta által képviselt életérzést a lakásunkba.

Merészebb átalakítást is tervezhetünk, válasszunk új szőnyeget és függönyt, cseréljük le akár az összes kiegészítőnket egy-egy helyiségben. Gyönyörű nőies szín a Viva Magenta, igazi buja hangulatot tud teremteni, ha jól kombináljuk más színekkel.

Nagyobb átalakításba akkor érdemes belevágni, ha a Viva Magenta valóban a szerelem színünk. Eszméletlenül fel tudja dobni a teret egy gyönyörű színre festett fal, egy új tapéta, de betervezhetünk dekorfalat is a lakásunkba. Ha dekorfalról beszélünk, akkor személyes kedvencem Fodor Orsi, akinek mindig csodálatosan egyedi és luxus minőségű munkák kerülnek ki a keze alól.

De akár egyszínű falfestésben, akár tapétában, akár dekorfalban gondolkodunk, mindig alapos tervezés előzze meg az átalakítást. Látványtervek nélkül nehéz elképzelni egy nagyobb változást az enteriőrben és könnyen lehet, hogy a végén azt érezzük, hogy a színes falunk agyonnyomja a teret. Okos tervezéssel viszont elképesztően impozáns összhatást érhetünk el, hiszen egy merész szín az egyik legegyszerűbb eszköz arra, hogy kiemeljük vele azt, amit láttatni akarunk.

Gyönyörű csempéket is találunk ebben az élénk árnyalatban, fürdőszobánkat vagy a konyhánkat is felöltöztethetjük Viva Magenta ruhába. Konyhai üveghátfalunk is lehet egyedi színű, sőt egyedi mintájú is. Nagy felület a munkalap és a felső elemek közötti hátfal, erőteljes hatást érhetünk el itt is a Viva Magenta segítségével.

viva magenta konyhabútor, a legmerészebb álom

A hölgy olvasóink közül szerintem most többen visszagondolnak kislánykorukra, amikor a rózsaszín babakonyhában főzték a játékkávét barátnőikkel. Most teljesülhet egy gyermekkori álom, lehet Viva Magenta az egész konyhabútor. Merész, látványos, vagány, bevállalós ezek a szavak jutnak az eszembe, ha elképzelek egy bíborvörös konyha enteriőrt.

A lakberendezésben nagyon sokszor érvényesül a kevesebb több elve. Nagyon jó irány, hogy egy merészt színt használunk, ha szeretnénk kihangsúlyozni valamit. Egy élénk színű fal elé épített konyhabútor szinte kiugrik a térből, de az is azonnal odavezeti a szemünket, ha a bútornak csak egy részlete pompázik Viva Magenta színben.

Örülök ennek a vibráló színnek, tetszik az ereje és hiszem, hogy a lakberendezésben is van helye, nem csak az öltözködésben.

A képek forrása: Pinterest

További bejegyzések a cortina blogon

Konyhaszigetet mindenkinek?

Portofino színes tűzhelyek – színes álmok

Kezdőoldal » Blog » Az év színe a lakberendezésben, Viva Magenta
Cortina Italia

Stúdiónk személyre szabott konyhai enteriőrtervezési szolgáltatással áll rendelkezésére.

A legmerészebb ötletekre is nyitottak vagyunk, szeretjük a kihívásokat!